Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPTY Z BRZOSKWINAMI

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 OP
dżem 6-8 ŁYŻEK
brzoskwinie 1 PUSZKA
mleko 2 SZKLANKI
jajko 2 SZT
cukier puder 2 ŁYŻKI
masło 1 ŁYŻKA
śmietana kremówka 1 OP.
zapach waniliowy 1 OP.

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPTY Z BRZOSKWINAMI

1.Biszkopty posmarować cienką warstwą dżemu i połączyć po dwa. Wyłożyć nimi dno naczynia żaroodpornego. Następnie nasączyć sokiem z puszki z brzoskwiniami. Na wierzch nałożyć warstwę drobno pokrojonych brzoskwiń.
2.Podgrzać mleko.Wsypać mąkę do miski, wbić jaja i wymieszać. Stopnowo dolewać ciepłe mleko. Lekko podgrzać cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Po czym dodać cukier, aromat, i masło.
3.Biszkopty z owocami polać masą. Następnie unić śmietanę i nałożyć na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak