Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 35 dag
masło 20 dag
śmietana 3 łyżki
żółtko jajek 2 szt
cebula 2 szt
olej
sól
grzyby suszone 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z grzybami

Mąkę posiekać z masłem, dodać żółtka i śmietanę. Ciasto zagnieść i zawinąć w folię. Odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Grzyby namoczyć, przepłukać i zagotować. Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju. Ugotowane grzyby drobno posiekać, dołożyć do cebuli i jeszcze chwilę podsmażyć. Ciasto rozwałkować i wycinać koła. Na każdym położyć farsz i zwijać jak pierogi. Posmarować każdy pasztecik olejem i zapiekać na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.02.2014 12:40
bardzo dobre paszteciki
Wafelek2601 24.09.2013 20:58
Super paszteciki
olkaaa 03.05.2013 11:08
extra przepis
Natalia/tubisiek 13.01.2013 18:49
super :)
smakoszek 25.11.2012 00:11
pyszne
alaaa 20.05.2012 17:00
extra,grzybki leśne na pewno dają super smak
Kuchareczekjeden 06.02.2012 15:57
pyszne
Wacław 30.12.2011 16:55
pyszne !
Rybciia 03.10.2011 23:39
świetne
Ania67 30.05.2011 09:23
uwielbiam
MAR3STA 28.05.2011 18:55
pycha!
halina17 28.05.2011 13:08
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak