Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gęsia szyjka nadziewana mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
gęsia szyjka
mielone mięso 20dag
wątróbka z gęsi
cebula 1
jajko 2
bułka czerstwa
masło 2łyżki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa starta
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gęsia szyjka nadziewana mięsem

Z szyi gęsi zdjąć skórę z tłuszczem,oczyścić i opalić nad ogniem.Odcisnąć z wody wcześniej namoczoną bułkę .Cebulę i wątróbkę drobno posiekać.Polączyć z mięsem ,przyprawami,masłem i jajkami ,wyrobić na gładką masę .Napełnić nadzieniem skórę z szyi i zaszyć.Włożyć do wrzącego wywaru z włoszczyzny ,listka laurowego ,kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego.Gotować na małym ogniu ,żeby szyjka niepopękała .Ugotowaną szyjkę pokroić w plastry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 28.11.2011 18:43
smak z dzieciństwa ,kiedyś na wsi prawie każdy hodował gęsi i robiono z nich prawdziwe przysmaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak