Sposób przygotowania

Z szyi gęsi zdjąć skórę z tłuszczem,oczyścić i opalić nad ogniem.Odcisnąć z wody wcześniej namoczoną bułkę .Cebulę i wątróbkę drobno posiekać.Polączyć z mięsem ,przyprawami,masłem i jajkami ,wyrobić na gładką masę .Napełnić nadzieniem skórę z szyi i zaszyć.Włożyć do wrzącego wywaru z włoszczyzny ,listka laurowego ,kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego.Gotować na małym ogniu ,żeby szyjka niepopękała .Ugotowaną szyjkę pokroić w plastry.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smak z dzieciństwa ,kiedyś na wsi prawie każdy hodował gęsi i robiono z nich prawdziwe przysmaki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !