Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć, ściągnąć ,z których ściąć twarde części. Ryż, kaszę, grzyby suszone ugotować (najlepiej wszystko osobno). Kaszę po studzeniu wymieszać z zimnym ryżem, dodać skręcone przez maszynkę grzyby. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle, dodać do farszu, całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Farsz nakładać na środek liścia i zwinąć gołąbki, ułożyć ścisło w garnku, zalać do połowy osoloną wodą i gotować do miękkości . Podawać z sosem pieczarkowym lub podsmażone na maśle.

Komentarze

  • 3
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Bardzo apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy pomysł na połączenie ryżu i kaszy w farszu do gołąbków. No i te grzyby.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    smacznie podane :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !