Sposób przygotowania

Śnieżkę ubić na mleku, kremówkę też ubić i połączyć te masy razem.
Cukier zagotować z 2 łyżkami wody i gorący płyn wlewać małym strumyczkiem do ubitych jajek, cały czas ubijać.
Połączyć razem ubite jajka i śmietany ,dodać kilka kropli barwnika (dla koloru} i kilka kropli aromatu miętowego, przelać do pojemnika i zamrozić w trakcie zamarzania kilka razy energicznie masę przemieszać, przy ostatnim mieszaniu dodać startą czekoladę.
Można też masę podzielić na połowę i do drugiej części dosypać 3 łyżki kakao lub zostawić smak śmietankowy.
Z tej porcji wychodzi 1.1/2kg lodów

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !