Sposób przygotowania

Zagniatamy kruche ciasto i odstawiamy do lodówki na około 2 godz, schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 1 cm i wycinamy większe krążki. Opłukane jagody mieszamy z budyniem i cukrem nadziewamy nimi krążki ciasta, zlepiamy jak pierogi. Polepione ciastka układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce i każde smarujemy mlekiem. Pieczemy 20-25 min w temp do 180st, upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zgadzam się muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !