Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery po francusku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 80 dkg
masło 2 łyżki
wino białe wytrawne 2/3 szklanki
mąka 1/2 łyżki
natka pietruszki
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: selery po francusku

Selery obieramy płuczemy i kroimy w cząstki zalewamy wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru i gotujemy 5 min,następnie odcedzamy i wkładamy do naczynia dodajemy łyżkę masła wlewamy wino i dusimy do miękkości pod przykryciem.Pozostały tłuszcz rozgrzewamy mieszamy z mąką i zasmażamy nie rumieniąc,łączymy z selerami i posiekaną natką pietruszki gotujemy i doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 28.08.2012 20:45
super pycha
Krystyna32 26.12.2011 10:16
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak