Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

selery po normandzku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 60 dkg
pomidory 15 dkg
tłuszcz do formy
mleko 1 szklanka
żółtko jajek 3 szt
natka pietruszki
sól do smaku
orzechy włoskie 10 dkg
twaróg 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: selery po normandzku

Selery obieramy,płuczemy zalewamy wrzącą osoloną wodą z dodatkiem mleka i gotujemy do miękkości pod przykryciem,następnie odcedzamy i kroimy w plastry.Orzechy sparzamy obieramy i ścieramy na tarce ucieramy z żółtkami i posiekaną natką pietruszki i solimy.Pomidory myjemy i kroimy w cząstki układamy na selerach przykrywamy żółtkami posypujemy pokruszonym twarogiem i układamy na blasze posmarowanej tłuszczem i zapiekamy w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.07.2011 08:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak