Sposób przygotowania

Cukier podgrzewamy stale mieszając,aż się rozpuści i nabierze złotego koloru.Następnie ostrożnie dodajemy 4 łyżki wody,prawie całe mleko,sól i tartą laskę wanilii.Wszystkie składniki dobrze mieszamy.Mąkę ziemniaczaną dobrze rozprowadzamy resztą mleka,dodajemy do wrzącego mleka karmelowego i kilkakrotnie zagotowujemy.Krem schładzamy 30 minut w zimnej kąpieli wodnej,od czasu do czasu mieszamy.Kremówkę ubijamy,3/4 jej ilości dodajemy do zimnego kremu i mieszamy.Kremem napełniamy miseczki,przybieramy resztą bitej śmietanki.Odstawiamy do schłodzenia.Przed podaniem posypujemy orzeszkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pyszniutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    świetny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    z pistacjami pycha!
  • 3
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    smakowity taki kremik:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny deserek !
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    mm poezja
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !