Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kwaszona po rosyjsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 50 dkg
parówki 10 dkg
kapary 1 łyżka
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
tłuszcz 3 łyżki
mąka 1,5 łyżki
sól do smaku
pieprz
cukier
ogórki kwaszone 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona po rosyjsku

Kapustę płuczemy,kroimy i zalewamy wrzącą osoloną wodą gotujemy do miękkości.Pomidory sparzamy,obieramy ze skórki razem z ogórkami.Pomidory kroimy w cząstki a ogórki w paseczki.Cebulę obieramy kroimy w kostkę podsmażamy wsypujemy mąkę i lekko zarumieniamy,następnie wkładamy do kapusty pod koniec gotowania razem z przyprawami opłukanym odsączonymi kaparami,pomidorami i ogórkami oraz pokrajanymi w plasterki parówkami i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.02.2012 11:50
coś nowego
iza15 06.12.2011 17:08
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak