Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kwaszona po wileńsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1/2 kg
pomidory 3 szt
grzyby suszone 50 gram
koperek
sól do smaku
cukier
pieprz
boczek 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona po wileńsku

Grzyby myjemy moczymy i gotujemy,boczek kroimy w kostkę,stapiamy i wkładamy do pokrojonej kapusty,zalewamy małą ilością wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości.Pomidory sparzamy obieramy i kroimy w cząstki i dodajemy do kapusty pod koniec gotowania razem z pokrajanymi grzybami i doprawiamy do smaku.Przed podaniem mieszamy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak