Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kwaszona po staropolsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 60 dkg
boczek wędzony 10 dkg
cebula 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
śliwki suszone kilka sztuk
mąka 1,5 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
kminek

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona po staropolsku

Kapustę płuczemy,kroimy i zalewamy małą ilością wrzącej wody z dodatkiem tłuszczu i gotujemy do miękkości.Śliwki myjemy moczymy i gotujemy,Cebulę obieramy i kroimy w kostkę razem z boczkiem.Boczek topimy dodajemy cebulę i podsmażamy,następnie wsypujemy mąkę i lekko zarumieniamy.Wkładamy do kapusty pod koniec gotowania razem z przyprawami oraz wypestkowanymi i pokrajanymi w paseczki śliwkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 16.06.2011 09:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak