Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta czerwona po francusku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 70 dkg
masło 2,5 łyżki
wino czerwone wytrawne 3 szklanki
cebula 2 szt
jabłka 40 dkg
cytryna 1 szt
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
kminek
Cynamon mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta czerwona po francusku

Kapustę płuczemy i szatkujemy.Jabłka cebulę i cytrynę obieramy z jabłek i cytryny usuwamy pestki.Kapustę układamy warstwami w rondlu przekładając plastrami cebuli,jabłek i cytryn przesypując przyprawami.Polewamy masłem i winem i dusimy na małym ogniu pod przykryciem do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 24.09.2011 19:16
extra
Krystyna32 24.09.2011 19:16
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak