Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brzoskwiniowy indyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
brzoskwinie w puszce 1 puszka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brzoskwiniowy indyk

Filety myjemy i osuszamy.Kroimy i rozbijamy tak,aby powstał jak największy płat.Brzoskwinie kroimy w małą kostkę i układamy dość ciasno na mięsie.Oprószamy przyprawą i polewamy syropem z brzoskwiń(kilkoma łyżkami).Mięsko zwijamy w roladę i owijamy folią aluminiową.Pieczemy 1 godz. w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu kroimy jak roladę.Można dodać do ryżu ugotowanego na sypko.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 16.01.2012 20:45
świetny przepis,muszę wypróbować
Karmel 15.01.2012 17:56
pyszny taki
olkaaa 07.12.2011 15:22
muszę zrobić
Małgorzata106 05.12.2011 19:47
super
kate.500 23.11.2011 07:41
pycha
Tika4444 13.10.2011 14:13
fajny pomysł
Kopiko1983 24.07.2011 11:18
Pyszne mięcho!
Ania67 14.06.2011 14:59
fajny pomysł na indyka
Haneczka1 01.06.2011 17:35
mmmm smakowite :)
Robert10 28.05.2011 20:00
takie mięsko to ja lubię
romanrafal
romanrafal 28.05.2011 07:28
smaczne
Dorota59 27.05.2011 21:29
wykwintne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak