Sposób przygotowania

Z kapusty wykroić \" głąb\" i sparzyć aby rozdzielić liście.Pieczarki i cebulę obrać i pokroić.Boczek pokroić drobno i usmażyć na patelni,dodać cebulę i zeszklić.Dodać pieczarki i wszystko razem chwilę podsmażyć. Ryż ugotować na pół-miękko w lekko osolonej wodzie.Dodać mięso mielone i wszystko razem wymieszać,przyprawić pieprzem i solą.Z kapusty wykroić grube części .Nakładać farsz na liście i zawijać.Zawinięte gołąbki układać w naczyniu żaroodpornym (spód wyłożyć liśćmi kapusty) i zapiekać ok 1 godz.Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię bardzo gołąbki:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Pyszności:)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pyszne gołąbeczki
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    Pyszne ,takie lubię:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Justa32

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kotlet

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczne są takie gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    super smaczności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    To by mi smakowało :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !