Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEGUSEK

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 G
cukier 300 G
margaryna 250 G
mak 1 SZKLANKA
mleko 1 SZKLANKA
jajko 4 SZT
proszek do pieczenia 1 SZT

Przepis i sposób przygotowania na: PIEGUSEK

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem,dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.wsypac mak i dalej ucierać.wlać mleko.na koniec dodać ubitą pianę z białek.piec ok 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Plotek
Plotek 11.04.2012 22:25
Uwielbiam! :)
pioge7 03.01.2012 09:37
pycha
Małgorzata106 05.10.2011 20:53
pycha
owocówka 16.09.2011 10:28
ładnie wygląda
Bart 01.01.2011 02:25
smaczne
Jaheira11 01.01.2011 01:04
jeżeli to ten piegusek to bardzo dobry
Ewelina47 11.11.2010 07:54
pycha
Margo1 01.10.2010 13:14
lubię pieguski
bogumiła3 14.09.2010 22:08
super
mehia 07.09.2010 18:17
apetyczne :)
gośka 30.06.2010 08:15
:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak