Sposób przygotowania

Na 2 łyżkach masła podsmażamy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone drobno liście kalarepy- zlewamy wodą ( około 1,5 litra) i wrzucamy kostki rosołowe.
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kalarepę i ziemniaki- gotujemy.
Gdy ziemniaki będą miękkie- zagęszczamy zupę masłem utartym z mąką i śmietaną.
Przyprawiamy Maggi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    uwielbiam taką zupkę
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    musi być bardzo smaczna:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    bardzo lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    z kalarepką jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne i zdrowe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    zdzislawa2

    pyszna zupka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    uwielbiam taką zupkę:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Iwona45

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    też taką robię :) pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !