Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto jasne:
margaryna 200 g
mąka 2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
CIASTO CIEMNE
margaryna 200 g
mąka 1,5 szklanki
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 4 łyżki
jajko 2 sztuki
DODATKOWO:
jabłka 4 sztuki
sok z cytryny 1/2 sztuki
cukier 2 łyżki
śmietana kremówka 300 ml
śmietana w proszku Śnieżka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z jabłkami

Zagnieść oba ciasta i schłodzić w lodówce, jabłka obrać i pokroić na mniejsze kawałki, skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem zostawić na kilka minut.
Do wysmarowanej i posypanej tortownicy rwiemy na kawałki ciasta przekładając jabłkami(staramy się to kłaść przemiennie )Pieczemy do 60 min w temp 180 st .
Kremówkę ubijamy ze śnieżką i wykładamy na zimne ciasto ,dowolnie dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 09.05.2013 21:49
pyszne ciasto :)
jogobella23 28.02.2012 19:43
pytania
MAR3STA 28.06.2011 21:06
pomysłowy torcik i ekstra motylek;)
Gosia40 28.05.2011 22:14
pyszności:)
ewasylwia 28.05.2011 10:27
piękne i pyszne napewno
iziona 28.05.2011 08:26
Tak ,to jest kruche ciasto.
Beatris 28.05.2011 08:06
Ciekawy przepis. Czyto jest kruche ciasto?
Dorota76 27.05.2011 21:08
rewelacyjnie wygląda
Misiabe 27.05.2011 15:52
Oj ale bym taki placek zjadła :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak