Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki serowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
twaróg 25 dag
palma 25 dag
jabłka
cukier puder
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki serowe.

Twaróg zemlec,mąkę posiekac z palmą,połączyc z twarogiem i wyrobic ciasto..Rozwałkowac na placek grubości 0,5 cm.Szklanką wykrawac krążki.Jabłka obrac,pokroic na ósemki,usunąc gniazda nasienne.Na każdym krążku położyc kawałek jabka i zlepic jak pierożek.Upiec.Gotowe pierożki posypac cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 18.02.2014 20:35
super na obiad
Urszula5 12.05.2012 21:50
fajne
MAR3STA 09.11.2011 21:51
znakomite
Elżbieta17 16.07.2011 11:13
Chętnie bym zjadła:)
Dorota59 04.07.2011 17:04
smaczne
Natalia40 15.06.2011 21:22
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak