Sposób przygotowania

Kawę zalewamy 400 ml zimnej wody i podgrzewamy w tygielku (najlepiej miedzianym) do momentu, w którym wywar się podniesie. Nie dopuszczamy jednak do wrzenia. Aby fusy osiadły na dno dodajemy jeszcze na koniec kilka kropel zimnej wody.
Do mleka dodajemy cukier i naciętą laskę wanilii, a następnie gotujemy na małym ogniu około 10 minut od zagotowania, cały czas mieszając. Następnie mleko odstawiamy do przestygnięcia do temperatury około 60st, wyciągamy wanilię i ubijamy trzepaczką lub spieniarką do mleka.
Do 4 filiżanek nalewamy po 100ml kawy, a następnie zalewamy około 125ml spienionego mleka. Całość posypujemy czekoladą. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    kolejna cudna kawka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    Fajna kawka i jaka ładna kocia filiżanka :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    uuuu mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda super, a jaki ładny kubeczek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale pysznie wygląda,poproszę jedną
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uhm - właśnie przyszła pora na taką aromatyczną filiżankę kawki...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Jestem kociara... i nie moge wzroku oderwac od tej filizanki ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    aż szkoda wypić
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    superrr !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Takiej kawusi to się z chęcią napiję.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !