Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczne racuchy z sałatką owocową
Smażymy je na patelni bez dodatku oleju- z obu stron na rumiano.
Owoce kroimy- mieszamy- skrapiamy sokiem z cytryny i przyprawiamy cynamonem.
Racuchy podajemy z sałatką.
mąka | 2 i 1/2 szklanki |
mleko | 1 i 1/2 szklanki |
cukier | 2 łyżki |
olej | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
sól | 1 łyżeczka |
jajko | 2 szt |
ananas z puszki | 1/2 puszki |
brzoskwinie w puszce | 1/2 puszki |
truskawki | 20 dag |
jabłko kwaśne | 1 szt |
winogrona | 15 dag |
banan | 2 szt |
sok z cytryny | 2-3 łyżki |
cynamon |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: