Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka czekoladowa na oleju z maślanką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 szkl.
jajko 3 szt.
cukier 1 szkl.
mąka 2,5 szkl.
kakao 4 łyżki
polewa czekoladowa
posypaka kolorowa
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kefir 2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: babka czekoladowa na oleju z maślanką

w garnku wymieszać produkty płynne a w drugim naczyniu produkty sypkie połączyć je ze sobą i wylać na wysmarowaną tłuszczem formę upiec w temp.170st.ok.50min.wyjąć wystudzić i polać polewą czekoladową posypać kolorową posypką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 24.06.2012 09:37
pyszności
Angelika10 02.10.2011 22:46
pycha
Wafelek2601 30.07.2011 21:13
fajnie Ci wyszła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak