Sposób przygotowania

Umytą aronię włożyć na ok3 godziny do zamrażalnika.Po tym czasie cukier żelujący 2:1 dokładnie wymieszać z owocami następnie zagotować,ciągle mieszając gotować ok 3-4 minuty.Gorący dżem nałożyć do wyparzonych słoików.Odwrócić do góry dnem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nie wiem czemu, smażone przeze mnie owoce aronii z cukrem są twarde:( natomiast gotowane na sok w wodzie z cukrem niemal się rozgotowują...(?)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tomek14

    nigdy nie robiłem dżemu z aronii, trzeba spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    o ciekawe czy smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !