Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Napoleon z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
szynka wędzona 20 dag
mąka 3 dag
masło 3 dag
olej
sól
bulion 1 i 1/2 mięsny
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Napoleon z szynką

Szynkę pokroić w paski. Pieczarki umyć, oczyścić i drobno pokroić, podsmażyć na oleju. Zalać bulionem, dodać szynkę, zagotować. Mąkę zrumienić na maśle, połączyć z zypą, przyprawić i chwilkę podgotować. Posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lidia6 18.12.2011 11:08
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak