Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia po wlosku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 male sztuki
sos pomidorowy 1 torebka
Kucharek przyprawa uniwersalna
mięso mielone 25 dkg
czosnek 2 zabki
cebula 1 sztuka
jajko
olej 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia po wlosku

Cukinię kroimy w plastry o grubości 1 cm.Mięso łaczymy z posiekana cebulą,czosnkiem i jajkiem orza bułką.Doprawiamy kucharkiem i pieprzem.Naczynie do zapiekania smarujemy olejem.Sos pomidorowy przygotowujemy w szklance wody.Cukinię ukladamy \"dachówkowo\" przekładając mięsem.Polewamy sosem pomidorowym,posypujemy serem.Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy okolo 1/2 godzinki.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 02.12.2013 08:24
prawdziwa Italinka
Grażyna13 19.12.2012 18:40
Smakowita :)
Justyna87 22.10.2012 20:14
fajne
irenka 12.03.2012 21:05
super
joanna77 02.01.2012 17:49
pyszotka
Ada-Gaba 02.01.2012 08:25
naprawde smaczne
FAFIK 08.12.2011 16:20
Fajny przepis
anja3107 20.10.2011 12:51
super
Wacław 30.09.2011 11:17
pyszne !
joanna77 27.09.2011 15:29
pyszności
Natalia40 13.09.2011 08:07
super
Grazyna0211 07.09.2011 13:36
fajne danie!
Ania67 11.07.2011 23:41
rewelacja
Dorota59 27.05.2011 13:25
lubię potrawy z cukinią-napewno skuszę się na ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak