Sposób przygotowania

Kjzerkę namoczyć w mleku. Mięso pokroić na 8-10 plastrów. Lekko je rozbić, opruszyć solą i pieprzem. Cebulępokroić, wraz z wątrubką i posiekanym czosnkiem przesmażyć na oleju. Zemleć, dodając odciśniętą bułkę i posiekaną natkę. Wbić jajo, dodać sól i pieprz ,wymieszać, rozsmarować na płatach mięsa. Każdą porcję zrolować, obtoczyć w mące, jajach i bułce tartej, obsmażyć na oleju. Ułożyć roladki w natłuszczonej blaszce, posypać wiórkami masła i zapiekać 25 minut w 180 stopniach. Podawać z ziemniakami, marchewką duszoną z ananasem i bukietem sałat

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !