Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i drobno siekamy.Szynkę kroimy w małą kostkę.Makaron gotujemy al dente w lekko posolonej wodzie,odcedzamy,przelewamy zimną wodą i jeszcze raz odcedzamy.W garnku rozgrzewamy polowę masłai rumienimy cebulę.Zdejmujemy garnek z ognia,wkładamy makaron i szynkę.Żółtka roztrzepujemy ze śmietaną i doprawiamy solą i pieprzem.Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z żółtkami i śmietaną.Masę ostrożnie mieszamy z makaronem.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem,posypujemy bułką tartą,wykładamy makaron,na wierzchu układamy wiórki masla.Przykrywamy folią aluminiową.Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.Odkrywamy i pieczemy jeszcze 10 minut.Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczna zapiekanka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    AgaS10

    pychotka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    lubię taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo smaczna! Mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    super przepisz na zapiekankę
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    bardzo smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !