Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane udka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 sztuki
cebula 1/2 sztuki
pieczarki 2 duże sztuki
olej
pieprz do smaku
sól do smaku
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane udka

Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę,podsmażyć na oleju. Dodać sól i pieprz. W udkach zluzować i wyjąć kość tak, żeby powstały kieszonki. Do kieszonek z mięsa włożyć pieczarki, zabezpieczyć wykałaczką. Ułożyć je w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania. Posypać solą, polać odrobiną oleju i posypać obficie przyprawą do mięs. Piec 1 godzinę i 20 minut. Pół godziny przed końcem pieczenia mięso obrócić na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 19.10.2011 15:01
smaczne mięso
Weronika_eM 28.05.2011 22:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak