Sposób przygotowania

Kapustę sparzyć, Wyciąć twarde nerwy. Ryż ugotować w 4 szkl. wody z dodatkiem kostek rosołowych. Ostudzić. Mięsa zemleć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju, Wszystkie składniki farszu wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Nakładać na liście kapusty i zawijać gołąbki. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, wyłożyć liściami kapusty i układać gołąbki. Miedzy gołąbki wkładać ząbki czosnku. pomidory zmiksować, dodac soli, cukru i zalać tym przecierem gołąbki. Wstawić do piekarnika i dusić ok 45 min.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    muszę koniecznie wypróbować
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zgadzam się z wami:) musi byc pyszotka:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Popatrz a ja z włoskiej rzadko robię raczej z białej. Muszę się przestawić na Twój pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Martysia

    super przepis, uwielbiam gołąbki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    z włoskiej robiłam raz i mnie smakowały, ale mąż marudził....
  • 3
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    uwielbiam gołąbki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    całkiem smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    robie podobne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pyszne, polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny obiade
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gołąbki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Gołąbki to jedno z ulubionych dań mojego syna, muszę ten przepis wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    pycha
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    musze wypróbować
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Nie wiem o co Pani chodzi, ja nie jestem Pyza Smaczna, chyba nie posądza mnie Pani o posiadanie tego konta. Pyza ma swoje zdanie a ja swoje, komentuję tak jak ja uważam i moim zdaniem powoływanie się na innego użytkownika w odpowiedzi na mój komentarz jest bezsensowne i niesmaczne. Jeśli ma Pani zastrzeżenia co komentarza Pyzy Smacznej, najlepiej z nią wyjaśnić problem.A przypadków nie ma, szczególnie w znalezieniu przepisu sprzed 2 lat. A poza tym w przepisie jest określenie "1 średnia główka kapusty włoskiej". Średnia wyraźnie określa wielkość, a ja od nikogo nie żądam określenia co do grama. Ups, znowu się nie udało! Może następnym razem?
  • -1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Proszę Pani, ja również nie jestem ani mężem ani żoną Pyzy Smacznej, nie wiem dlaczego uparcie Pani nas łączy i używa liczby mnogiej.Jeśli ma Pani coś do powiedzenia Pyzie proszę to napisać w jej profilu.Mam nadzieję,że tym razem Pani zrozumiała.
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza620

    JA też robię dobre, ale muszę spróbować tych Twoich gołąbków
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pyszne gołąbki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !