Sposób przygotowania

Grzyby przebrać, umyć i gotować ok. 30min. Odcedzić, przelać letnią wodą. Zrobić zalewę: 4 szkl. wody 1 szkl. octu 10% 1,5 łyżki soli cebula przyprawy:ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy Zalewę zagotować, włożyć obgotowane grzyby i gotować 30 min. Włożyć wrzące do wyparzonych słoiczków, zakręcić dokładnie i studzić odwrócone do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzowania! SMACZNEGO!

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    czy to przepis na różne gatunki grzybów czy jakiś konkretny?
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pyza, wszystkie oprócz opieniek , bo dla nich ta zalewa jest (jak dla mnie) za mocna.
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardziej chodziło mi o czas gotowania bo 30 min. to jak dla mnie stanowczo za dużo...ale każdy robi po swojemu
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    O jak ja lubię grzybki marynowane :) poprosze o jeden słoiczek hihi :)
  • 1
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    zdjęcie pierwsza klasa
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomita zaprawa.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !