Sposób przygotowania

Sprawionego karpia odfiletować, sprawdzić czy nie pozostały ości, pokroić na porcje. Posolić, popieprzyć. Przełożyć pokrojoną w piórka cebulą. Odstawić na ok. 3 godz. Zrobić ciasto naleśnikowe z jajek, mleka, wody gazowanej i mąki. dodać 1 łyżeczkę przyprawy do ryb, łyżeczkę vegety i paprykę, Wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać sporo oleju, dodać 1 łyżkę naturalnego masła. Porcje karpia zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym mocno oleju.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo lubię smażonego karpia
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    a ja lubie karpia pod każdą postacią
  • -1
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    I ja się dołączę bo też go uwielbiam :-)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    też lubię smażonego karpia, ale to coś na tym zdjęciu trudno nazwać karpiem
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Tylko tak robić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !