Sposób przygotowania

Ozora wymyć i włożyć do wrzącej wody. Gotować aż będzie prawie miękki. Wyjąć, przelać zimną wodą a następnie zdjąć skórę i pokroić w ok. 1 cm plastry. Do garnka włożyć przyprawy, czosnek (6 dużych ząbków), przypieczoną cebulę, obrane warzywa i plastry ozora. Gotować do miękkości mięsa. Ozora wyjąć, Wywar przecedzić i dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać, doprawić pieprzem, solą i maggi. Odstawić do stężenia. Warzywa oprócz marchewki wyrzucić. Na półmisku ułożyć ozora, na każdej porcji położyć plasterek jajka. Udekorować papryką, zieloną pietruszką, marchwią i groszkiem. Zalać tężejącą galaretą i odstawić do całkowitego zastygnięcia.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    są tacy którzy by tego nie zjedli, ale ja bardzo chętnie:)
  • 0
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Biedni, nie wiedzą jaki smak tracą! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Nie jadłam jeszcze tego.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !