Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądki drobiowe z pieczarkami i ziemniakami

2.0
(4)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądków drobiowych 1 kilogram
cebula 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
pieczarki 50 dag
śmietana 18% 1 szklanka
natka pietruszki 1 mały pęczek
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 10 ziaren
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka 2 łyżeczki
ziemniaki 300 gramów
bulion 1 sztuka
Ziele angielskie całe Prymat 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądki drobiowe z pieczarkami i ziemniakami

Żołądki oczyścić, umyć i przekroić każdy na 2-3 części. Na patelni rozgrzać tłuszcz, obsmażyć żołądki, przełożyć do garnka. Na pozostałym tłuszczu usmażyć pokrojoną w drobną kostkę cebulę z czosnkiem i pokrojonymi pieczarkami. Dołożyć do żołądków.

Podlać 2 szklankami bulionu, dodać liść laurowy, pieprz i ziele. Włożyć pokrojone w kawałki, obgotowane ziemniaki. Dusić do miękkości. Śmietanę podbić mąką. Wlać do gulaszu. Doprawić wg uznania podanymi przyprawami. Obficie posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:22
Fajny obiad.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak