Sposób przygotowania

Śledzie, oczyścić, wymoczyć (nie podaję dokładnego czasu, bo śledzie są różnie słone). Nie rozcinając skóry, wyjąć kręgosłup i ości. Pokroić na ok.3 cm dzwonka. Skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w cienkie piórka, rozetrzeć z cukrem, odrobiną soli i pieprzem. Do każdego dzwonka śledzia wkładać cebulę. Układać w słoiku. Zalać olejem. Pozostawić na ok 12 godź. i ...SMACZNEGO!

Komentarze

  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    same pyszności
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    łooooo to cos dla mnie bo mam zachcianki dzisiaj jak ....? Jadę już na śledzika !!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    magduś83

    ale mnie naszla ochota na takiego śledzika:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pod moj smak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !