Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, posiekać z masłem. Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru. Połączyć wszystkie składniki . Szybko zagnieść elastyczne ciasto. Rozwałkować na prostokąt grubości ok, 0,5 cm. Pokroić na pasy szerokie na 10-12 cm. A te na trójkąty. U podstawy każdego trójkąta nałożyć łyżeczkę powideł i zwinąć zaczynając od podstawy rogalika. Blachę natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia i układać rzędami rogaliki zachowując odstęp. Zostawić na 15-20 min do wyrośnięcia. Posmarować pozostałym białkiem. Piec do zarumienienia się w temp. 180*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    rogaliki - pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    niesamowicie kuszące :)
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smaczne rogaliki
  • -1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszne rogaliki
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    wygląda pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    zjadło by się
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pyszna słodkość.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !