Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie oczyścić i umyć. Pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Cebulę i czosnek drobniutko pokroić. Przesmażyć na oliwie, dodać grzyby i smażyć do odparowania soku. Wsypać ryż i obsmażyć aż ziarenka wchłoną tłuszcz. Bulionetki rozpuścić w 4 szklankach wody. Stopniowo wlewać do risotta. Gotować ok 25 min. stale mieszając, bez przykrycia. Włożyć masło i starty na tarce jarzynowej ser. Jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Wymieszać, posypać pietruszką

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Laila2786

    pyszne risotto
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !