Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
naturalnego masła 1 łyżka
cebula 1 szt
ząbki czosnku 2 szt
twrdego żółtego sera 15 dag
natka sól pieprz
bulion drobiowy 2 szt
grzyby leśne 40 dag
olej z pestek winogron 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z grzybami

Grzyby dokładnie oczyścić i umyć. Pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Cebulę i czosnek drobniutko pokroić. Przesmażyć na oliwie, dodać grzyby i smażyć do odparowania soku. Wsypać ryż i obsmażyć aż ziarenka wchłoną tłuszcz. Bulionetki rozpuścić w 4 szklankach wody. Stopniowo wlewać do risotta. Gotować ok 25 min. stale mieszając, bez przykrycia. Włożyć masło i starty na tarce jarzynowej ser. Jeszcze chwilę trzymać na ogniu. Wymieszać, posypać pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.07.2015 16:15
Dobre jedzenie.
Laila2786 11.03.2013 20:15
pyszne risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak