Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik na wołowinie z pęczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowiny 40 dag
ząbki czosnku 2 szt
suszony grzybek 1 szt
natka pietruszki
sól pierz mielony
pieprz ziarnisty Przyprawa do zup Kucharek
jałowiec
ziemniaki
pęczak 1/2 szkl
bulion wołowy 1 szt
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik na wołowinie z pęczakiem

Mięso umyć, zalać 2 litrami wody. Zagotować, odszumować. Włożyć obrane, pokrojone na kawałki warzywa, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodać bulionetkę, ziele, listek, pieprz cały i jałowiec. Gotować na wolnym ogniu do miękkości kaszy i mięsa.Na dogotowaniu dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Dogotować. Doprawić wg uznania. Posypać drobno pokrojoną pietruszką. Można włożyć pokrojone mięso z zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:24
Dobra zupa.
Anna133 06.06.2012 22:40
superowy :)
SmacznaPyza 27.05.2011 09:38
pyszny krupniczek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak