Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki gryczane ze szpinakiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 0,5 szkl
mąka pszenna 1 szkl
jajko 1 szt
mleko 2 szkl
olej 2-3 łyżki
sól
Nadzienie:
szpinak 450 g
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
jajko 1 szt
tłuszcz 1 łyżka
szczypiorek 1 garść
feta 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki gryczane ze szpinakiem

Ze składników powyżej przygotować ciasto o konsystencji takiej jak na zwykłe naleśniki. Usmażyć.

Szpinak rozmrozić lub jeśli świeży, oczyścić i spażyć po czym posiekać. Na patelni przyrumienić posiekany czosnek, dodać szpinak i dusić do odparowania. Doprawić do smaku. przestudzić i dodać pokruszony ser oraz jajko i wymieszać.
Smarować naleśniki , składać w dowolny sposób i przypiekać na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 04.06.2011 17:37
pięknie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak