Sposób przygotowania

Biszkopt: Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę, migdały,l delikatnie wymieszaj.
Ciasto przełóż do natłuszczonej tortownicy o średnicy 21 cm. Piecz ok. 30-40 minut w temp. 180 stopni.
Żelatynę namocz w zimnym kompocie. Gdy napęcznieje podgrzej, aby żelatyna się rozpuściła, ostudź. Śmietankę ubij z cukrem, pod koniec ubijania wlewaj delikatnie żelatynę, ubijając.
Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na 2 płaty. Spód ciasta posmaruj konfiturą, a następnie 1/2 masy śmietanowej.
Na śmietanie ułóż ćwiartki gruszek i przykryj drugim płatem. Wierzch i boki tortu posmaruj resztą masy. Boki obklej migdałami.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    oj jeszcze nigdy takiego nie jadłam fajnie by było jakby ktoś mi takiego upiekł na urodziny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !