Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z soczewicy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze mielone 400 g
jajko 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
sezam 2 łyżki
cebula 1 szt
olej 2 łyżki
soczewica 400 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z soczewicy

Soczewicę trochę zmiąć tłuczkiem do ziemniaków, wymieszać z mięsem, dodać jajko przysmażoną cebulkę i przyprawy do smaku.
Formę natłuścić. wyłożyć masę soczewicowo - mięsną, wyrównać i rękami zwilżonymi w oleju wygładzić. Posypać lekko tartą bułką i szczyptą sezamu.
Piec ok 45 min w temp 200 st
Można podawać jako obiad lub jako dodatek do pieczywa na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak