Sposób przygotowania

Obierz jabłka, pokrój w plastry. Skrop sokiem z cytryny. Podlej kilkoma łyżkami wody, dodaj skórkę otarta z cytryny i 2 goździki, duś 5min. Posłodź do smaku. Dodaj cynamonem i namoczone w rumie rodzynki. Chałkę potnij na grube kromki, przełóż do miski. Roztrzep jajka z mlekiem. Mieszanka polej bułkę. Odstaw na 5 min. Formę z kominkiem natłuść. Układaj kromki chałki, przekładając je jabłkami i płatkami migdałowymi. Wierzch połóż kawałki masła. Piecz 45-50 min w 180* C. Posyp cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    czyli , mimo gotowej już chałki i tak \"ciasto\" trzeba piec...a myślałam, że to cos szybkiego :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !