Sposób przygotowania

Wkrusz do miski drożdże, połącz ze szklanka mleka, 1 łyżką cukru i 5 łyżkami mąki. Odstaw do wyrośnięcia. Wymieszaj 1, 5 szkl. mąki z 150g masła oraz 2/3 szkl. cukru. Zagnieć kruszonkę. Schłódź. Do wyrośniętego rozczynu dodaj 3 szkl. mąki, 0,5 szkl. cukru i żółtka. Wyrób ciasto, dolewając 100 g stopionego masło. Odstaw do wyrośnięcia. Rozwałkuj placek, przełóż na blachę. Jagody oprósz mąką. Rozłóż na placku, posyp kruszonką. Piecz 45min w 180*C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !