Sposób przygotowania

Najpierw na patelni roztopić masełko dodać rybę , którą posypaliśmy solą , pieprzem i przyprawą do ryb, smażymy z każdej strony a potem dusimy , wyjmujemy z patelni zmniejszamy ogień dodajemy mąkę mieszamy aby nie powstały grudki , następnie dajemy wino i mieszamy aż zgęstnieje . Na koniec dodajemy śmietanę , zdjąć z ognia dodajemy dopiero sok z cytryny, cebulkę a całość doprawić solą i pieprzem zwykłą . Zalewamy gotowym sosem ryby i dekorujemy szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Gabriela7

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Zosia1

    na pewno wykwintnie smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pyszna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !