Sposób przygotowania

W garnku zagotować śmietane z cukrem.Zmniejszyć ogień i gotować często mieszając, aż zgęstnieje i nabierze lekko brązowego koloru(mniej więcej takie jak sklepowe).Dodać mak(2-3 łyżki) i wymieszać. Po zdjęciu z ognia ucierać kilka chwil.Wlać do keksówki wyłożonej folią.Kroić na kawałki po lekkim przestygnięciu.

Dla mnie wyszły extra kruche, ale ja właśnie takie lubię.Podobno kruche wychodzą po dłuższym gotowaniu i ucieraniu.Jeśli ktoś woli ciągutki można gotować odrobinę krócej. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MAŁGORZATA108

    Apetyczny przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Bardzo lubię krówki. Fajny przepis, zawsze w sklepie kupowałam a teraz zrobię sama :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ależ fajne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    coś dla mnie, uwielbiam krówki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny przepis;))
  • 1
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    Krówki jedne z najlepszych cukierków:))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    wypróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    ja równiez wypróbuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !