Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z pianką kawową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szkl
cukier 1 szkl
mąka 1 szkl
jajko 4 szt
starta czekolada 50 g
śnieżki 2 opak
cappucino 3 łyżki
olej 4 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
pergamin

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z pianką kawową

1. Oddzielić białka od żółtek.
2. Żółtka ubić z cukrem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia,kakao
i olej.Dodać ubite białka, delikatnie wymieszać.
3. Dno blaszki o wymiarach 25x40 cm wyłożyć pergaminem i
posmarować tłuszczem.
4. Ciasto wlać do formy i piec 40-45min w temp. 180-200 stopni.
5. Zimne mleko ubić ze śnieżką, dodać cappucino, i żelatynę
rozpuszczoną według przepisu podanego na opakowaniu.
6. Ostudzony biszkopt przekroić wzdłuż, przełożyć częścią masy,
na wierzch wyłożyć pozostałą masę.
7. Posypać startą czekoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 01.06.2011 20:53
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak