Sposób przygotowania

1. Mąkę przesiej do miski, wlej kefir, wsyp cukier waniliowy, wbij jajko, dodaj łyżkę posypki czekoladowej, wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany).
2. Gruszki obierz, pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm, usuń gniazda nasienne. Olej rozgrzej na patelni. Każdy plaster gruszki obtocz w cieście, usmaż na oleju z każdej strony na złoty kolor. Osącz z tłuszczu, posyp czekoladową posypką. Podawaj na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    dianix

    musza smakowac wysmienicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !