Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wieprzowina słodko-kwaśna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0.5 kg
olej
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
zielona papryka 0.5 strąka
sok z pomarańczy 100 ml
miód ciemny płynny 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka kukurydziana 1 łyżka
ananas w puszce 100 g
ogórek świeży 1 szt
sól
pieprz
ocet winny biały 1 łyżka
wódka 1 łyżka
sos sojowy 2 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżka
papryka czerwona 0.5 strąka

Przepis i sposób przygotowania na: wieprzowina słodko-kwaśna

Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zalać pokrojony w kostkę schab. Przykryć i odstawić na 30 min do lodówki. Mięso razem z marynatą wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć na złoty kolor. Wyjąć. Na tym samym oleju zrumienić przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać imbirem, wymieszać i chwilę smażyć. Dodać posiekaną w piórka cebulę i pokrojone w kostkę papryki. Smażyć minutę cały czas mieszając. Dodać sok z pomarańczy, miód, koncentrat pomidorowy, i mąkę kukurydzianą. Gotować, mieszając póki nie zgęstnieje. Dodać pokrojony w kostkę ananas i ogórek pokrojony w plasterki. Zagotować, przyprawić do smaku i wymieszać z mięsem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 06.04.2011 12:22
super
Emilia22 27.09.2010 11:49
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak