Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie składniki marynaty, zalać pokrojony w kostkę schab. Przykryć i odstawić na 30 min do lodówki. Mięso razem z marynatą wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć na złoty kolor. Wyjąć. Na tym samym oleju zrumienić przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać imbirem, wymieszać i chwilę smażyć. Dodać posiekaną w piórka cebulę i pokrojone w kostkę papryki. Smażyć minutę cały czas mieszając. Dodać sok z pomarańczy, miód, koncentrat pomidorowy, i mąkę kukurydzianą. Gotować, mieszając póki nie zgęstnieje. Dodać pokrojony w kostkę ananas i ogórek pokrojony w plasterki. Zagotować, przyprawić do smaku i wymieszać z mięsem

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !