Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka z chrupiącym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 szt
sezam 3 łyżki
ziarna słonecznika 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
Cynamon mielony Prymat 0,5 łyżeczki
sól do smaku
kasza 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka z chrupiącym nadzieniem

1. Jabłka umyj, osusz. Przekrój na pół, delikatnie usuń gniazda nasienne.
2. Kaszę kuskus zalej wrzącą wodą (nieco powyżej kaszki). Lekko oprósz solą. Odstaw na kilka minut, by kaszka wchłonęła wodę. Wsyp sezam, ziarenka słonecznika i cynamon, wlej miód, delikatnie wymieszaj. Masą napełnij połówki jabłek.
3. Jabłka ułóż w nasmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Lekko podlej wodą. Piecz ok. 30 min w temp. 200 stopni. Podawaj gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 08.09.2012 19:04
super
Norgiusz 20.05.2012 07:20
palce lizac!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak